PODPROGRAM 2019 – efekty
- Chrześcijańska Służba Charytatywna w Inowrocławiu z terenu województwa kujawsko – pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Toruniu realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 164 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko - pomorskiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
10,17456 ton żywności;
1148 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2019 dla 28 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 0 spotkań dla 0 uczestników
- Kulinarnych – 1 spotkanie dla 14 uczestników
- Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 14 Uczestników
- Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników